Der må danses i det gamle krematorium

Den 14.3.2012 åbner det nye dansehus i det gamle kapel og krematorium på toppen af Bispebjerg Bakke i Københavns Nordvestkvarter. DOMUS arkitekter har stået for den radikale omdannelse af krematoriet, hvis funktion går fra den ene yderlighed til den anden.

Københavns Kommune har med DOMUS arkitekter som rådgivere gennemført en stor renovering af Bispebjerg Krematorium, som gennem flere år har stået ubrugt hen. Ønsket var at skabe et nyt hus til dans og bevægelse for kvarterets beboere. Resultatet er det nye hus, Dansekapellet, der blandt andet bliver hjemsted for Uppercut Danseteater og projektet ”Dans i Nordvest”, der engagerer børn og unge med dansen som social og personlig løftestang.

DOMUS arkitekter vandt i 2009 arkitektkonkurrencen for omdannelsen med et projekt, der både udnytter husets store potentiale og samtidig respekterer den historiske arkitektur. Det nye hus er et produkt af en intensiv dialog med husets brugere, hvor der er fokuseret på at skabe de bedste rammer for danserne.

Se mere om projektet her:

Danskekapellet på domus.dk

Dansekapellet.dk