Akaciegården vundet!

DOMUS har vundet Akaciegården!

DOMUS har i samarbejde med BNS, Force4, Grontmij, Kragh & Berglund og Copenhagen Living Lab vundet totalentreprisekonkurrencen nedrivning, ny- /ombygning af plejehjemmet Akaciegården på Frederiksberg. Teamet valgte i konkurrenceforslaget at nedrive det eksisterende hus for på bedste måde at kunne opfylde programmets ønske om hjemlighed og effektive arbejdsgange efter LEAN-principperne.

Plejehjemmet bygges op som en kompakt figur, som opbrydes i mindre arkitektoniske enheder. Således sikres korte afstande mellem enhederne og samtidig bevares en høj grad af særpræg og karakter i de enkelte bogrupper såvel som i de enkelte boliger.Den centrale placering af servicefunktioner på boligetagerne fungerer optimalt med nærhed og korte afstande til kolleger og beboere. Etagerne bliver bundet sammen til én enhed med nærhed og hjemlighed til følge, og de snoede forløb er med til at af-institutionalisere plejehjemmet.

I stueetagen samles de udadvendte funktioner omkring et livligt og varieret ’strøg’, og etagens enkeltdele synes at understøtte hinanden og give en livlig og inviterende stemning. Café vender mod syd og haven, og træningstrappen rammer fint ned i etagens midte. Terapi- og aktivitetsrum vender mod gaden og kan kobles til den vestvendte gårdhave.