DOMUS arkitekter har vundet konkurrence om funktionsblandet byggeri

DOMUS arkitekter har i samarbejde med Brødrene Andersen, Rambøll, LiW Planning og Hausenberg, vundet en projektkonkurrence om at opføre 20.000 m² boliger, plejeboliger, børneinstitution og dagligvarebutikker. Bygherre er KAB og Sophienberg Ejendomme, og byggeriet skal opføres på Strandlodsvej på Amager.

Som første etape i anlægget af et nyt boligområde ved Strandlodsvej på Amager tegner DOMUS arkitekter 94 almene boliger, en daginstitution og plejeboliger samt dagligvarebutikker. Byggeriet et tænkt som et funktionsblandet byggeri med erhverv og offentlige faciliteter i stueetagen og boliger på etagerne opefter.

Stueetagen åbner op mod byen og ovenpå denne rejser der sig flere murede tårne. Tårnene tegner sig markant i området med forskellige højder. I tårnene ligger boligerne som alle har opholdsrum med altan mod syd eller vest. Facaderne er bearbejdet med små forskydninger mellem vinduerne, så den opleves levende og varieret.

Oven på stueetagen anlægges en stor fælleshave med adskilte nicher til brug for boligerne, plejeboligerne og daginstitutionen.